Blog: Promene su često bolne, ali su neizbežne

Kovid i rat u Ukrajini imali su značajan uticaj i na strategije trgovanja. Jednostavno, postoje situacije u životu u kojima je sposobnost prilagođavanja najvažnija. Na tržištu je to posebno tako.

Znam tačno koliko je loš osećaj kada čovek konačno uvežba svoju strategiju, ona lepo funkcioniše i onda se nešto desi na tržištu,  i ukoliko to ne primeti i ne reaguje, slede neuspešna trgovanja, jer strategija više nije u skladu sa tržištem.

Ne postoji strategija koja je profitabilna u svim tržišnim uslovima. Međutim, kao što poslovica kaže: u svemu lošem ima nečeg dobrog. Kada nam život nešto oduzme, stvara se vakum koji, ako smo toga svesni, možemo da ispunimo novim stvarima koje će nam doneti nešto pozitivno. U poslednjih godinu dana, toga je bilo i na berzi, i u drugim sferama života.  

 

 

Nemoj se plašiti promena! Svaka promena donosi privremenu neizvesnost, a ponekad i neuspeh. To izaziva strah. Ako si sposoban da podneseš teret promena, otvoriće ti se novi putevi, kakve ranije nisi mogao ni zamisliti.

Veruj mi, znam koliko je teško menjati stvari na koje smo navikli, ali ima životnih situacija u kojima ćeš ili sam menjati ili ćeš biti primoran na to.

Živimo u vremenu u kom je ovo za mnoge veoma aktuelno.